Geen joggingbroek-imago meer

Het is tijd voor een echte broek, eentje die slim, stijlvol en comfortabel is. Om te weten welke het beste past volgt hieronder een uitleg over de “broek met elastiek” ook wel bekend als de seniorenpantalon en de “rolstoelbroek“.

Broek met elastiek

Deze broek  is geschikt voor mensen die zelfstandig bewegen. Eventueel maakt iemand gebruik van een rollator of een wandelstok. Het vastpakken van een rits of gebruiken van een knoop is (vaak) lastig.

Dankzij dit ontwerp gaat het aan- en uittrekken makkelijk. Zelfstandig naar het toilet gaan, is (vaak) weer mogelijk. Door het elastiek in de band  blijft de broek goed zitten. Een riem of bretels dragen is niet meer nodig. Aan het riemlusje kan een sleutelbos of telefoon met eventueel valarm vastgemaakt worden. Broeken hebben een iets verhoogd achterpand. De steekzakken zijn iets lager geplaatst en schuin om schouders te ontlasten.

 

Rolstoelbroek

Dit ontwerp is speciaal ontworpen voor de zittende mens. De stof is huidvriendelijk en kan goed lichaamswarmte afvoeren, waardoor het niet gaat irriteren op de huid. De broek knelt niet om de buik. De achterkant van de broek is verhoogd en de broekspijpen extra verlengd. Er is voldoende ruimte in het zitvlak voor het niet zichtbaar dragen van incontinentiemateriaal. In het ontwerp is rekening gehouden met zo min mogelijk naden.

De broeken hebben een rechte broekspijp die helpen bij makkelijker aantrekken. Bijkomend voordeel is dat het dragen van een spalk of urinezakhouder niet of nauwelijks zichtbaar is.
Aan de voorkant zijn sierzakken opgestikt, zodat het er wel netjes en stijlvol uitziet.

Doordat het sjorvast is, wordt aankleden door verplegend personeel of mantelzorg ook makkelijker.

De broek kan worden uitgebreid met ritsen. Daarbij is de keus voor 2 korte ritsen tot ongeveer de heup. Daardoor wordt het makkelijker om incontinentiemateriaal te controleren of om naar de wc te gaan. Of  2 lange ritsen, waardoor het aankleden op bed veel makkelijker gaat en zowel broekdrager als hulpverlener fysiek minder belast worden.

DIT IS HOE HET WERKT:

1. Kies je broektype

Een rolstoelbroek of broek met elastiek? Heb je maatwerk nodig of volstaat een “standaard” maat? 
Neem contact op voor advies.

2. Geef bijzonderheden door

Zijn er bijzonderheden die van belang zijn? Heb je wensen voor materiaal- en kleurkeuze? 

3. Bestellen

Bestellen kan via de webshop, het maken van een pasafspraak of afsluiten van een broekenservice

 

Nog even praktisch:

Prijzen voor broeken liggen tussen de 130 en 180 euro. Dit geldt voor de “standaard”maten. Dat zijn al maten die aangepast zijn op bijvoorbeeld de rolstoelgebruiker. Dus geen standaard winkelmaten. In de webshop vind je bij de producten een maattabel. 

Voor maatwerk wordt een meerprijs gerekend van gemiddeld 30 euro per broek. Bij maatwerk kun je denken aan het toevoegen van een urinezakhouder in de broekspijp. Ontwerpwijzigingen door bijvoorbeeld het dragen van een beenorthese of spalk. Of iets anders.

Passen op locatie is kosteloos, behalve dat buiten regio Utrecht reiskostenvergoeding wordt gerekend. Neem hiervoor contact op. 

Levertijd is tussen 2-8 werkdagen.

Niet goed? Geld terug, omruilen of aanpassen, binnen 14 dagen geen probleem.
Hoe? stuur een mail: daphne@daprfashion.nl

Als je hier bent, dan heb je misschien twijfels of je het wel moet doen. Of je weet dat je het wil, maar het is toch wel fijn om even te overleggen.

Laat me je helpen. Laat hieronder je gegevens achter en ik neem contact met je op. Gewoon vrijblijvend, zodat jij beter kan kiezen. 

Met dappere groet,  Daphne

2 + 3 =

De waardering van daprfashion.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.2/10 gebaseerd op 74 reviews.