Over Daphne

 

Hey, ik ben Daphne, maatcoupeuse en kledingontwerper.

Ik help anderen zich mooi en gewaardeerd te voelen en doe dat met alles wat ik kan. Met DAPR zet ik me in voor een betere levenskwaliteit en meer plezier in het dagelijks leven van mensen met een beperking en hun naasten.

In de kleding van DAPR verwerk ik oplossingen die zelfredzaamheid kunnen bevorderen of de hulpverlening ontlasten. De combinatie met dat het er mooi en stijlvol uitziet nodigt mensen uit om zichzelf te laten zien, zich mooi te voelen en meer zin krijgen om sociale contacten aan te gaan.  

Ik wil er voor iedereen in alle lagen van de bevolking zijn en mijn missie is pas geslaagd als ik de ruim 2 miljoen mensen die Nederland nu telt met een lichamelijke beperking heb kunnen helpen zich begrepen en gewaardeerd te voelen.

 

 Dat ik het leuk vind om iets met mijn handen te maken begon als een klein meisje van een jaar of 7 toen ik achter de naaimachine kroop om poppenkleding te maken.

Ik heb altijd gehad dat ik in de winkel iets leuks zag en dat ik dan dacht dat kan ik ook, maar dat wil ik dan van een ander stofje of het ontwerp moet anders. En dat het ook allemaal net iets origineler en net een beetje anders is.

Ik wil graag iedereen erbij betrekken, we zijn samen.

Toen ik als maatcoupeuse begon in 2014, kwam er gaandeweg steeds meer vraag naar mooie, passende kleding vanuit mensen in een rolstoel. Ik ben gaan zien dat kleding niet alleen mooi kan zijn. Het is erg belangrijk wat de pasvorm is en welke materialen je gebruikt. Om zo ook de functionaliteit er op een mooie manier in te kunnen verwerken.

 

 

Als ik met een klant in gesprek ben, dan kijk ik hoe iemand beweegt, waar iemand hulp bij nodig heeft en natuurlijk wat past bij iemand qua stijl.

DAPR pants is ontstaan na veel overleg met hulpverleners en mensen in een rolstoel, om zo een alternatief te kunnen bieden aan de joggingbroek. Het is een broek met een aangepaste pasvorm en materiaal wat geschikt is voor rollers.

 

Vanuit DAPR pants zet ik me op meerdere vlakken in voor een ander. Het een en ander is te lezen in mijn blogs of te volgen via social media, laten we connecten! Schrijf je vooral ook in voor de nieuwsbrief.

Via linkedin kun je mijn achtergrond en ervaring lezen.

Groetjes, Daphne