Ik ben Daphne en #ikbendapr

Want hoezo ben ik dapper?

“ik zit niet in een rolstoel”
“ik heb geen lichamelijke beperking”

Ik ben dapper omdat ik ergens voor sta. Voor mezelf.

Ik volg mijn hart en doe daarom onvermijdelijk dingen die ik eng vind. Die tegen de stroom in gaan. Soms de boel enorm opschudden en anderen en mezelf laat wankelen, omdat ik weet dat dat het beste is om te doen. Je vrij voelen kan alleen als je vertrouwt op je intuitie en je achter jezelf staat. Dat weegt zwaarder dan het risico van weerstand, alleen zijn en onbegrip. Dapper zijn, borgt een mengelmoes van angst, vertrouwen, vastberadenheid en een vleugje roekeloosheid in zich.

Dat valt niet mee, weet ik, het geeft wel vrijheid, weet ik ook. En als jezelf laat zien, zoals je echt bent, puur. Dan ben je vrij.

Dat is wat ik voor sta en wie ik wil zijn. Dat is wat jou ook gun met mijn missie.

Ik wil andere mensen helpen zich mooi en gewaardeerd te voelen en doe dat met alles wat ik kan. Met DAPR zet ik me in om de levenskwaliteit van mensen met een beperking te vergroten.

Ik heb veel gereisd en ervaren om te weten hoeveel geluk ik heb met een gezond lijf en in een land van mogelijkheden leef. Ik realiseer me daardoor hoe fragiel gezondheid kan zijn, door ervaringen om me heen, maar ook eigen ervaring. Een aantal jaar terug ben ik in Nepal geweest, op zoek naar mezelf (ik was er de hele tijd al, maar goed). Ik werd daar ziek, net als elke toerist, alleen bij mij ging het niet over en werd een infectie. Ik was alleen en ben 6 weken ziek geweest daar en toen nog thuis, kon niks, kon mijn bed amper uit. Ik voelde me erg eenzaam en het enige wat ik wilde, was gezond zijn, dat mijn lijf weer functioneerde en naar huis. Dat ging alleen niet. Dus ja na een periode van zielig voelen ging ik er het beste van maken. Gelukkig was dit niet ernstig, hooguit erg vervelend. Ik heb er veel van geleerd en mooie contacten op gedaan, omdat ik noodgedwongen op 1 plek moest zijn.

Ik realiseerde me toen wel,  hoeveel geluk ik heb met mijn gezondheid en dat ik in Nederland opgegroeid ben en woon. Ik voel me bevoorrecht dat ik de kans heb om alles eruit te halen wat erin zit. Ik wil daarmee graag de kwaliteit van leven van anderen vergroten voor wie dat niet zo vanzelfsprekend is, zodat ze zich mooi en vrij kunnen voelen.

Mijn missie is geslaagd als ik 2 miljoen mensen met een lichamelijke beperking die Nederland telt heb geholpen zich vrij en mooi te voelen.  Een missie die ik niet in mijn eentje kan dragen, daarom:

DAPR zijn we samen

Kun je je vinden in mijn missie? voel je je aangetrokken tot DAPR?  laat het zien door #ikbendapr te gebruiken.  Kies met je hart, post een foto van jezelf, Ik ben….. en #ikbendapr. Zo kunnen we anderen helpen en inspireren.

Tot slot, een woord van dank voor alle mensen die er voor me zijn geweest, nog steeds zijn.  Van wie ik even vertrouwen mocht lenen op momenten dat het zwaar was tot ik het weer zelf had. Bij wie ik me geliefd voel, die ik lief heb, die mij echt zien. Ik ben gelukkig.

Daphne

De waardering van daprfashion.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.2/10 gebaseerd op 78 reviews.
Jouw winkelmand